Franse maatjes die je beter niet serieus moet nemen!

Geweldig, wat kan het leven mooi zijn. Even Nederland achterlaten en een paar dagen naar Frankrijk, dat doet wonderen.

Hij had een verrassingsreisje in petto en daar liet ik me graag toe overhalen. ‘Ik kom je maandag ophalen en op donderdag zet ik je weer thuis af.’ Bestemming Parijs bleef voor mij dus nog een verrassing. Maar eerlijk gezegd ik was in zo’n verliefde staat dat elke stad of dorp in Frankrijk me goed zou doen. Ik wilde zo graag met hem alleen zijn. Alles voor de liefde. Het mag onderhand wel weer.

De borden langs de weg waren inmiddels groen. Lille, Paris-Centre, Paris-Ouest, Paris-Est, je werd ernstig en moest opletten. Toen wist ik het. Onze liefdesbestemming was Parijs! Wat ben je toch een leuke man, met al die verrassingen!

Hotel Dauphine St Germaine de Prés is een prachtig hotel en de locatie is al helemaal perfect. Het hotel hoort tot de categorie ‘romantische hotels’ en dat kan ik bevestigen. Van vloer tot plafond, van beddensprei tot gordijnen, alles heeft een prikkelende werking op de romantiek. En stap je buiten het hotel, dan ben je na een paar minuten doorstappen al bij de leuke winkeltjes en bij cafeetjes aan de Seine. En dan de vele bruggen waarop je elkaar in de ogen kunt kijken en ‘je t’aime’ kunt zeggen.
De Eiffeltoren aan de ene kant, de Notre Dame aan de andere kant. Bij nacht was het aanzicht nog bekoorlijker. Beetje jammer dat het zo koud was, want het was in die week zo rond het vriespunt. Maar we hielden elkaar wel warm (grijns).

La Fayette, het Ritz hotel, modehuizen van Chanel, Gucci, Guess, in Parijs kun je er niet omheen. Topadressen waar je toch wel even op de foto moet. Hij heeft me dus vaak op de foto gezet. Wat een man toch. Is zelf bij lange na niet de man van topmerken en merken; hij is bescheiden maar toch ook wel nieuwsgierig. We spraken af geen geld uit te geven aan veel te dure spullen.
Wel verwende hij mij in hippe eettenten en gaf graag luxe van minder materialistische aard. Cadeaus waar we allebei plezier van zouden hebben.

En zo lieten we ons toch verleiden tot een dure aankoop op de grote lingerieafdeling van La Fayette (nadat we ontdekten dat het voordelige warenhuis Printemps op kwaliteit en prijs te wensen overliet, en oui oui verschil moest er zijn). Natuurlijk, ook in Frankrijk heb je dan nog keuze uit andere duurdere winkels, maar daar kon ik vanwege de maat niet slagen. Nederlandse vrouwen hebben toch wel meer borstomvang blijkbaar dan Franse dames en dus is de keuze beperkt.

Oh non!
95B Lijkt zo wel een heel fors formaat op een prijskaartje. Zo bijzonder groot heb ik ze ook weer niet. En in die tijd al helemaal niet! Maar in Frankrijk kun je minstens 10 cm optellen bij de borstomvang om de juiste pasvorm in handen te krijgen. En die cups willen ook nog wel eens tegenvallen. Dus een Franse C kan een Nederlandse B zijn. Ik heb tot grote vreugde van hem vele dotjes van beha’s mogen passen eer ik tevreden was. De leukste bleek eigenlijk wel net wat te klein, maar een maat groter was er helaas niet.
Ik bleek dus maat 100B te moeten hebben, maar het werd dus 95B. Ik liep er blozend mee naar de kassa. Nu moet ik echt wel op mijn gewicht gaan letten. Met dit heerlijke leven is dikker worden bijna een zonde. Je moet flink je best doen om er toch fris en fruitig uit te blijven zien. Kan ik straks niet alleen een heel duur setje wegdoen, maar heb ik geen man meer die me zo begeerlijk kan aankijken en bewonderen (die dit overigens ontkent en met lieve woorden zegt dat we dan opnieuw naar Parijs gaan om een ander setje te kopen. O kriebel kriebel..).

Ik ben er dus lang zuinig op gebleven en sportte toen al als een gek. Het broze kant en zachte satijn waar dit lieftallige handje vol doorschijnend lingerie van gemaakt is, bleef lange tijd om te zoenen zo mooi. Ik bleef er zuinig op en droeg het met trots op onze vrije dagen samen.
Zo’n mooi laag model zonder vulling, waarin mijn borsten van nature uit opbollen, dat met mijn lichaam speelt en mijn huid streelt. En dan het wat hogere model slipje dat de overgangen naar de buik en benen, zo geleidelijk vloeiend doet verlopen en zo verleidelijk is. Ik werd op mezelf verliefd!

Liefde voor altijd
Sinds die aankoop in Frankrijk is mijn liefde voor kanten lingerie verder aangezwollen. In het Nederlandse grensplaatsje Sluis koop ik regelmatig wat setjes van Franse en Belgische ontwerpers. Bij een outlet, dan kan ik losgaan, want ik word zeer hebberig. Voor € 350,00 heb je een leuk tasje vol.
Intussen past setje numéro 1 niet langer. De overgang heeft jaren gelden al de borsten voller gemaakt. Maar weggooien kan ik het niet. Bh en slipje rusten samen in een oude hoedendoos. Met nog meer dingen van nostalgische waarde. Als ik het satijn en kant voor de foto weer door mijn handen laat gaan, voel ik me weer minstens 10 jaar terug in de tijd gaan. Ik glimlach en bewonder.

We gaan wanneer het kan, toch weer eens samen naar La Fayette. Om de liefde kracht bij te zetten. Een speels cadeau om jong te blijven.

Wat ik maar wil zeggen, mocht je nog eens met je liefje naar Parijs gaan, maak je bezoekje tastbaar met zo’n liefdevol geschenk. Het geld is de moeite waard!
Wij rekenden indertijd € 185,00 af. Tegenwoordig betaal je wel wat meer.

Verwarrend als je omvang 85B is, je in Frankriijk 95B hebt..

Maar dan heb je ook wat ?

4 gedachten over “Franse Maatjes (zeg maar: maten!)”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *